CO2 hamur soğutma
Gıda hamurunun karıştırılması sırasında, hareketli mekanik partiler arasındaki sürtünme tarafından üretilen kinetik enerji ısıya dönüştürülür, bunun sonucu olarak hamurun sıcaklığı artar ve nihai gıda ürününün özelliklerinde istenmeyen değişiklikler meydana gelebilir.
SOL, karıştırma işlemi sırasında CO2 kullanarak hamur sıcaklığını kontrol etmek için çok çeşitli çözümler sağlayabilir.
Kullanılan karıştırma ve karıştırıcı tipi, hamurdaki bileşenlerin sıvı dinamikleri, karıştırma işleminin zamanlaması gibi çeşitli faktörler, hamurun sıcaklığındaki artışlara yol açabilir ve sonuçta nihai ürünün özelliklerinde istenmeyen değişikliklere neden olabilir. . Bu değişiklikler genellikle ürün kalitesinde bozulmaya veya gereken ilave işlemlerin maliyetine yol açar.
Gıda hamurunun termoregülasyonunda, karbondioksit (gıda katkı maddesi E290), sıvı CO2'den kuru buz veya kar karbondioksit olarak katı halde gıda ve mikserde bulunan bileşenlerle temasa doğrudan gelir. SOL tarafından tasarlanan ve üretilen, kesicilere veya miksere takılan özel bir cihaz. SOL ayrıca hamurun sıcaklığını ve sıvı CO2'nin otomatik enjeksiyonunu kontrol etmek için tasarlanmış bir sistem tedarik edebilir.
Hamurun soğutulması için SOL teknolojisi, et işlemede ve üretim süreçlerinin genellikle çeşitli bileşenlerin karışımlarını içerdiği makarna ve şekerleme ürünlerinin üretiminde kullanılır ve bu nedenle, içindeki şirketlerin HACCP analizinden ortaya çıkan en katı gıda güvenliği gereksinimlerini karşılar sektör.
