kryoöğütme
Sıvı azot, çok düşük sıcaklığı (çevre basıncında -196 ° C) sayesinde, hepsi tat değişiklikleri ve aroma kaybından muzdarip kahve, baharat, otlar, kakao, tohumlar ve fındık gibi gıdaların öğütülmesi için kullanılır. geleneksel frezeleme sırasında. SOL, gıda ürünlerinin kriyojenik öğütülmesi için, işleme sırasında sıcaklıktaki doğal artışı sınırlandırabilen ve bunun sonucunda malzemenin öğütücüde tıkanması ve bunun sonucunda zaman kaybı gibi daha fazla sorun yaratan teknolojiler, ürünler ve hizmetler sunmaktadır. , homojen olmayan granüller ve oksidatif reaksiyonlar, bunların hepsi azotun verilmesinden sonra inert bir atmosfer oluşturarak önlenir.
Böyle bir teknolojinin kullanımında SOL sıvı azotu kullanmanın avantajları, önemli ölçüde soğutulmuş ürünün daha fazla kırılganlığı sayesinde enerji tasarrufunu da içerir, bu da daha hızlı öğütmeye ve böylece artan üretkenliğe yol açar.