Yiyecek & İçecek

Damla damla azot basınçlandırma ve eylemsizlikDamla damla azot basınçlandırma ve eylemsizlik

Şişelerin paletlerini boşaltmak, depolama ve nakliye sırasında yerden tasarruf sağlamak ve PET şişeleri üretme maliyetlerini azaltmak için (PET'in kalınlığını azaltarak) PET şişelerde basıncı arttırmak için SOL, Sıvı Azot damlalarının şişelere doğrudan enjeksiyonuna dayanan "damla damla" adı verilen ve daha sonra buharlaşan, basıncı artıran ve içeceği inert tutan özel bir sistem.

Bu teknoloji SOL tarafından 1990'ların başında geliştirilmiştir ve aynı zamanda havadaki mevcut oksijen ile temasından kaçınarak farklı tipte kaplarda paketlenmiş gıda ürünlerinin etkisiz hale getirilmesini mümkün kılmaktadır.

Sıvılarda düşük bir çözünürlüğe sahip olan ve böylece içeceklere veya yiyeceklere çözünmeyen azotun inert doğası sayesinde, SOL'nun damla damla teknolojisi, koruyucu bir atmosferin tüm avantajlarını birleştirerek basınçlandırma etkisi sayesinde şişelerin PET'te depolanması için gerekli alan, şişelerin daha üst üste istiflenmesi ve ağırlıklarındaki azalma sayesinde PET'teki ön kalıpların sentor kalıplama maliyetinden tasarruf edilmesi.

Damla damla sistem, aynı zamanda, büyük bir hassasiyet ve sınırlı azot tüketimi ve +/-% 5'ten fazla olmayan tolerans payları ile karakterize edilen dakikada 300 konteynere / şişeleyiciye kadar daha yüksek üretkenlik sağlar. Her bir paket / kap için gerekli olan azot muhtevasının

Bu uygulama aşağıdaki temel gıda üretim süreçleriyle ilgilidir:

durgun maden suyu şişeleme;

içeceklerin, alkolsüz içeceklerin, meyve sularının ve durağan içeceklerin ambalajlanması;

sıvı veya yarı katı gıda ürünlerinin (soslar, püreler vb.) veya katı ürünlerin kavanozlar ve teneke kutularda (örn. fındık) paketlenmesi.

Endüstride SOL
Daha fazla bilgi için
Bize Ulaşın