Yiyecek & İçecek

Süperkritik karbon dioksit ile ekstraksiyon

 Süperkritik karbon dioksit ile ekstraksiyon için SOL teknolojileri ve tesisi, organik çözücüler, hidrokarbonlar veya kloroflorohidrokarbonlar kullanan geleneksel ekstraksiyon işlemlerine alternatif olarak, çeşitli substratlardan aromaların ve karmaşık moleküllerin gıda endüstrisi üretiminde birçok uygulamaya sahiptir.

Kritik noktasının üzerindeki sıcaklık ve basınçla (kritik P 73 bar; kritik T 31 ° C) süperkritik durumdaki karbondioksit, bir sindirim gazının özelliklerini ve iyi bilinen özelliklerini korur ve ayrıca yüksek solvent özellikleri gösterir, örneğin doğal hammaddelerden kafein, karoten veya propolis çıkarmak için kullanılabilir. Kullanılan karbondioksitin optimize edilmiş geri dönüşümü sayesinde kendinden çevre dostu olan prosedürler, ekstraksiyon bittikten ve özel SOL ekipmanı kullanarak çalışma koşullarına yeniden sıkıştırıldıktan sonra gaz formunda ayrılması kolay olan potansiyel olarak zararlı kalıntıların bulunmadığını garanti eder gıda ürünleri ve üretim maliyetlerini azaltmak.

Endüstride SOL
Daha fazla bilgi için
Bize Ulaşın