Yiyecek & İçecek

Dondurucu - CryoSOL

CryoSOL, gıda endüstrisi operatörlerinin düşük sıcaklıktaki kriyojenik uygulamalara ve özellikle soğutma ve donmaya ilişkin özel gereksinimlerine tam bir cevap sağlamak için SOL tarafından geliştirilen özel bir teknoloji, ürün ve hizmet serisidir.

Bozulabilir gıdalar her zaman düşük sıcaklıklar kullanılarak korunmuştur: sıfır santigratın altındaki sıcaklıklarda mikrobiyolojik aktivitenin inhibisyonu bugün hala gıda muhafazasına ortak bir yaklaşımdır. Yiyeceklerin dondurulması veya kriyojenik soğutulması, çok düşük sıcaklıklarda sıvılaştırılan kriyojenik gazdaki soğutma birimlerini kullanarak sıvı azot veya karbon dioksit kullanır. Dondurulacak ürün ile ısı değişimi doğrudan temas ile gerçekleşir ve kullanılan gaz, soğutma ünitelerinden vazgeçtikten sonra havanın doğal bir bileşeni olduğu için atmosfere boşaltılır.

Kriyojenik gazlar vasıtasıyla dondurma, hem dondurma hızı hem de gerekli olan çok kısa çalışma süresi nedeniyle ve bu tekniğin gerektirdiği sınırlı maliyetler nedeniyle gıdaların dondurulması için en iyi yöntemlerden biridir. Sıvı azot için -196 ° C ve sıvı karbon dioksit için -78 ° C sıcaklıkta sağlanan birim gaz başına yüksek frigori konsantrasyonu, çoğu yiyeceğin çok hızlı bir şekilde soğutulmasına (sadece birkaç dakika içinde) izin verir; bu, geleneksel hava üflemeli sistemlerle dondurma gibi diğer soğutma yöntemlerine kıyasla gıdaların tadını önemli ölçüde değiştirmeyi mümkün kılar.

Bu yüksek hızlı dondurma aynı zamanda gıdanın su içeriğinin mikro-kristallere dönüştürülmesine izin verir, böylece geleneksel hava dondurma sistemlerine kıyasla kilo kaybını sınırlar ve gıda çözüldüğünde daha iyi ürün kalitesini garanti eder.

CryoSOL dondurma tünelleri, gaz ve elektrik tüketimini optimize eden SOL patentini kullanarak, kriyojenik gazlar kullanan benzer dondurma sistemleri üzerinde gerçek tasarruflar (onlarca yüzde puan) sağlar.

Endüstride SOL
Daha fazla bilgi için
Bize Ulaşın