Yiyecek & İçecek

CO2 Fumigasyon haşere kontrolü

Zararlıların yol açtığı mahsul verimi ve kayıplarının azaltılması tarımsal üretim için büyük bir sorundur.

SOL tarafından sağlanan karbondioksitin fumigant etkisi, organik ürünlerin hasat sonrası işlemesine izin verir, böylece gıdaların organik durumunu etkilemeden atık ürünleri azaltırken gıda güvenliğini ve ürün kalitesini artırır.

Tarımsal gıda maddelerinin böcekler tarafından istila edilmesi, karyopozlara ve tohumlara doğrudan bir zarar verir; böcek dışkısı ile kontaminasyon mantarların gelişmesine ve bunun sonucunda çiftlik hayvanlarında hastalıklara neden olan ve insan için zararlı olan mikro-toksinlerin oluşumuna yol açar.

Fümigasyon için bazen azotla karıştırılmış SOL karbondioksit kullanımı, parazitlerin gelişmesine karşı savaşır ve mevcut küf ve mantar miktarını azaltır, böylece üretilen mikotoksinler ve aflatoksinler gibi bitkisel kaynaklı toksinlerin risklerini ortadan kaldırır.

Karbondioksit, özel otoklavlar kullanılarak veya doğrudan silolarda, işlenecek ürünün ve gerekli ekipmanın dikkatli bir şekilde analiz edilmesi temelinde uygun depolama ve çalıştırma prosedürleri hazırlanarak uygulanabilir: SOL, müşterilere özel ekipman ve bu operasyonlar için uzman personel.

CO2 Fumigation pest control

Uygulama Sektörleri

Endüstride SOL
Daha fazla bilgi için
Bize Ulaşın