Koruyucu bir ortamda paketleme - AliSOL
AliSOL, gıda gazı kullanan şirketlerin çeşitli gereksinimlerini karşılamak için SOL tarafından geliştirilen özel bir teknoloji, ürün ve hizmet yelpazesidir.
Özellikle, AliSOL kullanarak koruyucu bir atmosferde paketleme, paketleme işlemi sırasında, ambalajlarda bulunan gazların bileşiminin kolayca değiştirilmesine izin veren bir teknolojidir: bunu, örneğin, azot, inert bir gaz ve karbonu artırarak yapar oksijen varlığı nedeniyle gıdanın doğal bozulma hızını sınırlamak için bakteriyostatik bir gaz olan dioksit.
AliSOL ürün yelpazesinde kullanılan gazların tamamı gıda katkı maddesi olarak kesin olarak sertifikalandırılmıştır ve soluduğumuz havada doğal olarak bulunur: bu gazların ambalaj içindeki yüzdelerini değiştirerek özelliklerinden raf ömrünü uzatmak için yararlanılabilir. Oksijen, kırmızı etleri ve belirli balık türlerini paketlemek için de kullanılmasına rağmen, azot ve karbon dioksit kullanılan iki ana gazdır. Paketlenmiş gıdaların korunmasını geliştirmek için oksijen, karbon, dioksit ve argon kullanılır. Tüketicilerin doğal teknolojileri kullanarak gıda ürünlerinin korunmasına yönelik talebi her zaman gıda endüstrisinin temel zorluklarından biri olmuştur ve AliSOL bu ihtiyaca etkili ve etkili bir yanıttır.
AliSOL koruyucu atmosferde paketleme şunları mümkün kılar:
- taze gıdaların raf ömrünü uzatır, hatta havadaki ambalajlara kıyasla iki katına çıkar;
- ürünün doğal bozulmalarının temel işlemlerini azaltmak için kullanılan bu kimyasal katkı maddelerinin kullanımını azaltmak veya önlemek;
- vakumlu ambalajın neden olduğu ezilmekten kaçının, böylece paketlenmiş gıdaların orijinal görünümünü koruyun;
- üretim verimliliğini ve gıda ürünleri dağıtımının etkinliğini artırmak.