Nakliye, presleme ve ön macinasyon sırasında üzümlerin CO2 ile soğutulması
Şarap kalitesi, esas olarak üzümlerin kabuklarında ve tohumlarında bulunan ve sıvı veya katı CO2 kullanılarak daha iyi ekstrakte edilebilen fenolik ve aromatik bileşiklere bağlıdır.
SOL, hücre zarlarının parçalanmasını teşvik etmek, bu tür bileşiklerin ekstraksiyonunu arttırmak ve üzüm ve şarabı oksidasyondan korumak için CO2 kullanan çok çeşitli çözümler sağlayabilir.
Mutlaka soğuk maserasyon, sıkı sıcaklık kontrolü ile kırmızı üzümlerin fermantasyonunu bir / iki hafta geciktiren bir tekniktir. Bu işlemin amacı, renk ve kokunun tercihli olarak çıkarılmasıdır.
Katı CO2'nin zorunluluğu koruyabileceği düşük sıcaklık, antosiyaninlerin, flavonoidlerin ve flavanların, aromatik bileşiklerin, geleneksel maserasyon yöntemleriyle elde edilen şaraplardan daha iyi renk, yapı ve aroma ile bir şarap elde etmeyi mümkün kılan kolay çıkarılmasına izin verir.
Katı CO2, şarap üzümlerini hasat aşamasında soğutmak için kullanılabilir, sıcaklığı ve oksidasyon ve erken fermantasyon risklerini derhal azaltır.
Soğutma, zorunlu CO2'nin zorunlu tanklar içindeki küçük peletler veya sıvı CO2 kullanan otomatik veya manuel işlemler kullanılarak kırıcı makinesinde doğrudan temasıyla sağlanır. SOL, en iyi soğutma işlemi için gerekli tüm ekipman ve kontrol sistemlerini sağlayabilir.