Oksi yanma için brülörler - SolMet
SOL, farklı sektörler için özel olarak tasarlanmış ve farklı eritme tesislerine ve farklı proses ve uygulama ihtiyaç ve gereksinimlerine uyarlanabilen, birkaç yüz kilowatt'tan 3 MW'tan daha fazla olan, oksi yanma için farklı tipte brülörler tasarlar, üretir ve sunar. Bunlar SOLMET markası altında satılmaktadır ve farklı yakıt türleri (metan, GPL, yağ…) kullanarak çalışabilir.
Döner fırınlarda dökme demir üretimi için SOL, uygun alev sıvısı dinamikleri ve her döner fırının içeriğinin hızlı, düzgün bir şekilde ısıtılması için özel olarak tasarlanmış özel nozullarla donatılmış su soğutmalı manşonlu brülörler üretir. Erimiş metalin daha fazla akışkanlığı sayesinde kepçeleri ön ısıtmak için kullanılabilir ve daha kısa ısıtma süreleri ve dökümlerde daha az kusur açısından net, kanıtlanmış faydalar sunar.
Alüminyum sektörü için, tek veya çift geçişli sabit veya eğimli eksenli döner fırınlar için özel brülörler mevcuttur: bunlar prosesler ve tuz, proses atığının yeniden eritilmesi, kontamine ve düşük erime gibi zor koşullarda çalışabilir. kaliteli hurda.
Tek veya çift odacıklı yankılanan eritme fırınları için ürünler, kasaya, duvara veya yakıt tüketimini ve oksidasyon yoluyla kayıpları sınırlarken yüksek verimliliği garanti etmeye yardımcı olan özel duman geri dönüşüm kanallarına takılabilen brülörleri içerir. Özel brülörler, yüksek termal verimlilik sağlayan ve cüruf üretme ve üretkenliği azaltma eğiliminde olan yerel aşırı ısınma oluşumunu etkili bir şekilde azaltan dinamik bir alev kullanmayı mümkün kılar.
Cam sektöründe de kullanılabilen duvar montajı için mevcut ana modeller arasında “düz” alevli brülörler, banyo yüzeyini enerjik ancak düzgün bir şekilde ısıtan geniş bir alev üretebilir.
Dövme ve haddehaneler için, rejenere edici ve kendi kendini toparlayan SOLmet brülörleri, oksi yanma veya sadece oksijen zenginleştirme ile çalışarak hızlı, düzgün ısıtma ve önemli yakıt tasarrufu sağlar.
Temel araştırma merkezleri ve üniversiteler ile ortaklaşa gerçekleştirilen sayısal ve termo akışkan dinamik (CFD) modellemesi, tasarım aşamasında önerilen uygulamaları doğrulamak için kullanılır..